Inatt, inatt!

Inatt 23:50 landar jag i Förde och där kommer jag att bli kvar! Moa och Petra har fixat lägenhet och jag har en skrubb helt för mig själv och utan fönster, hahaha. Till helgen fyller Hugo och Terje år så vi ska ha dubbelfirande på Fördehotell. Jag saknar den där sketna fårbyn med alldelens för mycket regn och alldelens för lite svenskar.

Jag har ju såklart planerat in resor till Kiruna. Jag har blivit hittvingad till festivalen, midsommar, Hanna och Ericas födelsedag, PDOL, Malins födelsedag, Min födelsedag, kanelbulledagen osv osv
Så man kan sägat att flytten till Förde blir mer som ett långvarigt besök eftersom jag måste komma hem hela tiden.

Tack alla björkar för i helgen. Roligare efterkaka kunde inte hittas. Fjällen är toppen som alltid.
Malin har hjälpt till och skapat hela den här fantastiska kirunaveckan åt mig och jag sitter och rullar tummarna i norge tills du dyker upp. Alla är välkomna! Komsi, komsi!!

Sista svenska inlägget från den svenska sidan. Tjohej allaihopa!

Kenya, Kiruna - same same

Back in da Kauppinen vars enda ljud är hundsatar och kattdjävular.
Här blir man gödd och mamma verkar tycka att storlek 54 är okej på sin dotter. Hemlagad mat är ju ändå att föredra efter popcornluncher och rismiddagar med ketchup. Tack Mamma!
Har hunnit beta av min sverige lista med allt från påskmust till fillidutter så nu är jag tillbaka i gamla ovanor. Nu väntar jag bara på att klimatisera mig. Är säkert den enda som sätter på stjärtvärme och fullt ös på fläktarna när jag kliver in i bilen. -2 är hemskt otrevligt.

Veckan har varit fullt race med folk som ska mötas upp till höger och vänster. Man slits och dras i och jag måste erkänna att det är smickrande. Hehe.
Safarimöte, temöte, draknästetmöte, fikapauser, köttfärsåsochspagettimöte, restaurangmöte, frisörmöte och sen sova sova sova. Mamma står som personlig vakt utanför sovrummet och ryter till varje katt och unge som försöker närma sig. Ja, jag behöver ju få vila upp mig. Det är ansträngande att resa.

Jag är jätteglad att äntligen få använda Å Ä Ö.

På lördag åker vi upp till fjällen, tjoho, och ska bejaka tävlingarna från den trygga platsen på hyllan. Sen är min kirunacheck lista klar.

Mat - check
Vänner - check
Filmuppdatering - check
Sova - check
Fjällen -

Wounderbaum!

Jag jobbar min väg upp till Kiruna där en vecka spenderades först i Åre och nu tre dagar i Pite.

Min supergrymma Hannah Montana gjorde min årevecka till den absolut bästa och inte är jag förvånad. Vi gjorde det vi råkar vara bäst på att göra tillsammans och gör man det varje dag så kan man inte ha det annat än fantastiskt!
Tack olympiagården för att du är ett så bra hus. Tack timmerstugan, broken, wersens, granen, dahlboms och självfallet bygget för att bra musik spelas, übergrym personal som underhåller och för att man inte behöver göra en muntlig beställning för folk vet vad man vill ha ändå. Tack för att ni hjälpte till med minttun, för att korvmackor är bäst och för att ni alltid gör allting så jävla bra!

Här i Pite är vi nu. Blev kidnappad i Boden av Jerry så nu är sommartrion tillbaka i Connys lägenhet med för mycket vin och faktiskt för lite singstar. Men sjunger gör vi ändå och ikväll är det Winter Pride Festival på Stads så underhållning av högsta grad kommer att serveras i glittrande platåskor och håriga peruker.

Imorgon kommer jag hem och den 28e lämnar jag landet igen för att flytta till norge på obestämd tid.

Idag, imorgon, nästa år. Jaja.

The End

Ojoj. Räckmackan och Bananskalet skiljs nu åt efter 5 månaders intensivt resande. Jag kommer nog inte ens att komma i närheten av ett lika bra bloggavslut som Elin, och anser därför att ni borde läsa hennes inlägg både en och tre gånger. Det är en underbar förklaring på en underbar resa med en underbar vän!!

http://www.resdagboken.se/Web/Apps/Diary/EntryPresentation.aspx?id=234&epslanguage=sv&tid=370452&eid=2334565&uid=194654

Om några timmar är jag påväg till sverige. Min stora väska blev döpt till Kerstin och den lilla till Lazy George Jr (Lazy George, den äldre, blev begraven på hermosa beach) och vi tre ser fram emot att komma tillbaka! Tjohej för minusgrder och snö!

Jaha mina läsare. Nu är resan slut och behöver därför inte fortsätta erat imponerande uppdaterande på den här bloggen. Den kommer fortfarande finnas kvar och inlägg kommer att spruta in men det kommer handla om mindre väsentliga saker!
Tack ska ni ha allihopa!!

to infinity and beyond :)

Sista rycket.

Mina sista dagar spenderar jag och elin med att sova, äta och kolla tv. Allting inomhus.

Vi blev lurade av hostelet. Enligt annonsen sa den att det låg i hjärtat av LA med gratis frukost, middagsbuffé och kaffe/te 24h. Istället tog det oss 2,5h att ta oss ut från LA city, för att sedan hamna ute vid flygplatsen. Frukosten består av en blåbärsmuffin (som ifs är väldigt god), under lunchen serveras kakor och popcorn och middagsbuffén (HÖR OCH HÄPNA) är ris, pommes, nachochips och potatiskroketter. Med ketchup. Och det serveras varje dag!!
Så vi äter alltså muffins till frulle, kakor och popcorn till lunch och ris med ketchup till middag. Därimellan blir det ca 10 koppar te.
När jag kommer hem vill jag ha lax, köttbullar, lasagne, köttfärslimpa, renkött, potatisgratäng, potatismos, potatis, senapssill, falukorv, parmaskinka, fetaost, KÖTT!!, hårdbröd, påskmust, statoilkorv, empesburgare, fiskpinnar m. senap och spenat (jossan?), leverpastej. Inte pasta, inte nudlar och inget friterat!!

Jo och sen vill jag bara säga att vi överlevde jordbävningen. Tack för att alla 0 personer som hörde av sig och var oroliga. Där kollade vi på tv i varsin säng med våran popcornlunch i knät när takkronan får skvatt och börjar snurra. Hoppar upp från sängen och märker att det skakar lite väl mycket. Tittar ut och ser att poolen skvalpar över och sätter hela uteserveringen i vatten. Elin skriker, jag skrattar och säger mer, mer och sen tar det slut efter 5min. Det roliga var över och vi bevittnade vår första aning av en naturkatastrof. Dom i mexico fick dock lite mer action.

Två dagar kvar av min 5 månaders långa resa. Ett sista tårögt inlägg kommer att äga rum.
Idag firar/sörjer vi med en ordentlig middag!!


San Fransisco, Venice, Vegas

Tre intensiva dagar och nätter i min hittills absoluta favoritstad var helt enkelt för lite. Jag ska tillbaka.
Staden med bästa stämning, skönaste människorna, snyggaste husen och brantaste backarna. För perfekt, för fantastiskt, helt enkelt för bra!
Alla typer av människor och alla typer av färger infinner sig i denna stad. Våra två mission: golden gate och ett nattbesök i Castro (kändaste gayklubb-området på den här halvan av jorden). Och oh ja, om vi gjorde succe!
Bron var snygg, Castro var snyggare.
Släppte resans första tår när vi var tvungna att återvända till LA.

...men snabbt infann sig ett leende igen när vi tog in på Venice beach och upptäckte att här kan vi nog stanna ett tag. På den här straden är folk i rullning 24/7. Motionerare, skateare, turister, surfare, basketspelare, muskelknuttar, moppeknuttar, försäljare, köpare, strandhängare och vi. Stranden som aldrig sover.
Passar barn, tonåringar, vuxna och kanske kauppinenbor.
Skönt tempo, bra väder, höga priser.

OCH NU ÄR VI I VEGAS! Galnaste av det tokigaste av det häftigaste. Gick hela stripen igår och det tog 3 timmar. Ja gott folk, det är precis som i alla filmer ni någonsin sett om det här stället! Blinkande lampor, neonljus, discokulor, trafikljus, strålkastare är överallt och i tametusan alla färger och kulörer. Epileptiker bör hålla sig på avstånd.
Man blir lite galen här...
Har fått se två brudpar redan inom loppet av en kvart, 17st Michael Jackson imitationer, den berömda bellagio fontänen och alla 300 hotell. Vi är nöjda.

Exakt en vecka kvar till svensk mark. Jag har skrivit en lista på saker jag vill äta/dricka som jag bifogar i nästa inlägg! Tack för visad hänsyn i förhand!

RSS 2.0