8 veckor var det.

Moa har en rolig bakfylla idag. Det uppskattas av alla i huset utom toaletten!
Håller på att öva om mig i mina glasögon. När man inte burit dom under ett par veckor så blir jag helt plötsligt lite yr när jag ser så bra. Tänk att konturer faktiskt inte är suddiga.

Och en resumé av dom åtta veckor som passerat:
Hugo och Terjes födelsedagsfest 30april.
Utforskar andra delar av Förde.
Allas våran gemensamma Imre döptes 30maj.
Och så var det sommarfesten som slutade i bara förfest...
Later.

Jag har sommar!

Dagens googlemission: Jag lägger ned det här nu.
Innan jag "flyttade" hit (bor här på obestämd tid som min mamma föredrar) så hade jag förberett  mig på en sommar med regn, regn, regn och moln. Det verkar som att det vädret stannade kvar i Kiruna plus att ni fick hagel och snö(?). Sol, sol älskade sol! Jag borde lägga upp en bild eller två men nej.

Petra har funnit och löst ett problem åt mig. Fast bra väder så fryser jag väldigt ofta. Och det är ju lite underligt med tanke på dom vintrar man överlevt genom åren. Men tydligen är det så att jag alltid klätt på mig för mycket. Under alla årstider (men ni hör ju, snö och hagel mitt i sommaren)! Så jag är tydligen inte tillräckligt härdad. Här om dagen var det molnigt ute och det såg kallt ut. På med jeans, tirsa, långärmat, halsduk (nej vi har ingen termometer) och börjar toksvettas så fort jag lämnat lägenheten. Förde-Världen 1-1.
Pratat festival idag. Jag och Daniel spånar på en poänglista med tio i toppen. Något mission ni tycker vi ska utföra på Arvika? Jag har tagit mig an allt det äckliga och Daniel håller sig till det mer pinsamma.
After a while crocodile.

The bird is the word.

Dagens googlemission: När kom egentligen facebook?
Svar: Mark Zuckerberg grundade The facebook i januari 2004. I slutet av 2006 öppnades Facebook för alla personer med en giltig e-mail.
Men gud vad tråkigt det är att vara ledig. I en hel vecka har jag inget inplanerat, inget speciellt att göra och alla jobbar! Försöker därför ge missions åt mig själv som "Sofia idag ska du nog köpa strumpor" eller "Klart du ska gå till banken för femte gången den här veckan" eller "Kanske du ska vika kläderna i garderoben en gång till". Vad har man en fritid till för jag har tydligen glömt.
Jag vill börja samla på något. Eller skaffa en hobby. En hobby är nog bättre för jag har inte plats med samlarobjekt. Inte ens frimärken. Så jag googlade Hobby:
En hobby är en aktivitet man utför på sin fritid för nöjes skull.
Jaha så det ska vara en nöjes-aktivitet. Aktivitet och nöje. Jag har en liten lista:
-Börja göra hampasmycken igen.
-Lära mig ett språk på CD.
-Bygga ett bord. Eller en stol.
-Mixa kasettband.
-Göra batiktvätt på trista kläder.
Frimärken är inte en så dum idé ändå.
Notebooklover:
(varning! chickflick scen)
http://www.youtube.com/watch?v=kTLDLWhgV1c
28 dagar kvar.

Det är dags igen.

Dagens googlemission: Klarar Sofia sig en dag utan att sova middag?
Svar: ehh, nej.

Klappat och klart vi kör Arvika 2010 med glada miner och nästan samma gäng, whoop whoop!
http://www.arvikafestivalen.se/artists
2007, året vi senast var där, klämde 4 kiruneser och en kringstrykare ihop sig i en röd bil med knappt fyra dörrar och en skrovlig stereo. 19h resetid för att leka i lera naken (fredrik), spränga trummhinnorna, kissa offentligt (ja det var väll alla), lyssna bra musik, leka kristen (hehe), leka tatuerare (marcus), "vad heter den där fyrbenta snubben i saltkråkan?" (vesslan), dricka alldelens för mycket pear, bli skadad, bli hel igen, hitta converse (mallan), äta bra mat, äta dålig mat, äta ingen mat.. och lyssna musik, musik, musik. Tack för senast btw!
Skype är världens bästa påhitt och har alltid gett mig bra samvete. Bra samvete för att någon alltid är inloggad och för att man därför inte behöver uppdatera varandra genom mail och telefon och det är helt gratis. Fantastiskt! Dock verkar det som att min samlade skara på listan har börjat med den dåliga ovanan att vara offline lite för ofta. Logga in knappen är inte långt borta så nu tycker jag vi börja trycka på den lite mer tack!
Fuck its summer!

Alright.

Så nu har jag infört googlemission i vardagen.
Dagens: Vad kom först, tändaren eller tändstickan?
Svar: Tändstickorna uppfanns 1827 men blev inte vanliga förrän för ungefär hundra år sedan.
Efter tändstickorna uppfanns tändaren som egentligen bara är en utveckling av eldstålet. Just det Geir!
Igår var det sommarfest här och ca 2000 biljetter var sålda. Alla ville vara fulla och kolla på Donkeyboy. Dock kände jag tydligen för att ta det till en högre nivå så jag bestämde mig för att det var ofrivillig läggdags redan klocka tio så jag missade det.
Skulle ha varit ledig fre-tis men åkte på att jobba 12h fredagen och 2.5h idag. Men som belöning ringde min chef och sa att han kunde betala min sommarfest biljett vilket var helt underbart eftersom jag ändå inte dök upp. Ska lägga upp en ultrasmart taktik nästa gång.
Jag hann ha på mig dom nya kläderna i hela tre timmar. Grattis, nästa gång
kanske jag klarar hela kvällen.
Och Petra var dödssnygg!
Min kära vän Malin Lexvall har tydligen börjat dricka vin. Så helt plötsligt bestämde jag mig också för att börja med det frånochmed imorgon. Rödvin står på listan så förslag är välkomna eftersom detta är ett outforskat område för mig. Tänkte försöka med två glas i veckan.
Nu ligger jag i soffan och är lika hjälplös som en sköldpadda på rygg. Tänkte fortsätta vara det resten av kvällen.
Tändstickorna uppfanns 1827 men blev inte vanliga förrän för ungefär hundra år sedan.
Efter tändstickorna uppfanns tändaren som egentligen bara är en utveckling av eldstålet.

RSS 2.0