Skrattsalva part 1

Först tackar jag Michel Sensuell för sin blogg där jag hittade min nya hjälte för lata dagar och bakissöndagar.
Aldrig i hela mitt liv trodde jag att man kunde skratta så här mycket med en redan dålig fyllesjuka. Men yes sir its possible. Varsågod folkens!

Bulandet goes grey.


Vi åker västerut.

Nu ska jag åka hem på besök till Helene. Hennes familj bor så långt västerut som man kan komma.
Mycket fisk och mycket vatten finns det där. Blir säkert dödsbra bilder som jag uppdaterar med imorgon när vi kommer hem.
Vintern har förresten regnat bort. Suger fiskpinne.

JAG ÄLSKAR SNÖ!

Med tanke på att jag bara fick avnjuta totalt tio dagar förra vintern så är jag överlycklig nu när första snön kommit.
Petra hade gjort en topp-tio lista över bra saker med vintern men bara kommit på fem. Fem dåliga dessutom.
Så jag gör en egen topp-tio lista
Topp tio bäst med vintern:
  1. Snö
  2. Snö
  3. Julmust, påskmust
  4. Alla högtider! (jul, nyår, påsk, min födelsedag)
  5. Man behöver aldrig svettas. Jag gillar att klä på mig.
  6. Det knarrar läskigt under skorna.
  7. Vinteraktiviteter, oh yes!
  8. Snö
  9. Kylan, ja jag gillar den!
  10. Den varar längst av alla årstider!
Hörde att det var -12grader hemma. Här är det bara -3. Boring.
Jag närmar mig ett beslut om vilket datum jag kommer hem. Har kommit fram till någon gång efter 15 dec. 


My whole day.

Igår:

Klev upp lite efter nio och njöt av värmen från elementen som vi äntligen beslutat att sätta på. Annars har det varit på med tjocksockar och ullkofta så fort du lämnar sängen.
Åt frulle. Två mackor med ost och skinka plus gamla söder te med honung. Jo föresten min svaga hals är fortfarande svag. Jag fick aldrig en snabbkurs i att harkla när jag var liten så slemmet kommer aldrig upp. Tips på vad man gör åt det problemet?
Hängde framför teven. Kollade "Jon and Kate plus 8", "Unga Mödrar" och "Oprah". Det är inte jag som bestämmer TV tablån och på alla andra kanaler var det norska nyheter eller TV-shop. Surfade runt lite på nätet för att få inspiration till mitt hår. Fick några ideér och ska bara fatta beslutet. Låta håret vara eller göra om det?
Klockan blev elva och tråkigt var bara förnamnet. Drog ner till Carlings och hängde lite. Låtsades att jag var på prao.
Sen kom Helene också ner dit så vi bestämde oss för att ta med kameran och fota hösten!
Jättetråkiga bilder ja.
Men gissa vad! Efter bara en halvtimme så kom vinter istället!
Så mitt i allt bestämde jag mig äntligen för att ta mig till gymmet efter tre veckors uppehåll (ursäkter: jobbat dubbelt, varit förkyld, kulare att äta godis). Mitt träningskort låg längst bak i asken. Inte bra. Tillochmed 70-åringarna hade varit där oftare än mig. Well, well.
Försökte sova middag efteråt men det gick inte. Lagade istället köttbullar med mos och hamnade i paltkoma.
Försökte sova middag igen men var dödsfull i magen och hade cravings på 7up. Så Geir köpte 7up och jag drack upp den. Sen började jag jobba elva.
Kom till jobbet och kom på att vi alltid jobbar två på onsdagar men den ena slutar klockan fyra. Så jag bytte bort mitt åtta pass och traskade hem kvart i fyra på morgonen i 3cm snö. Lovely.
Day End.

Hjälp!

Nu har jag sagt upp mig officiellt från jobbet! 8 dec är sista arbetsdagen!
Så snart är det dags att boka hembiljetter vilket betyder att det snart är dags att packa. Tänkte göra en snabb översikt av allt jag äger. Den "översikten" höll på i två timmar. Nu står jag i röran av 14 par skor, fem jackor, 16 par byxor och jag orkar inte ens räkna igenom tröjor, klänningar, tirsor mm. Alla jävla strumpor tar upp 20% av väskan. Så vad gör jag?
Kan ingen snäll kirunes komma och hälsa på snart? Någon som har lust att ta med sig 14 par skor tillbaka till kiruna? Jag väntar med iver på svar!!
Mitt världsproblem. Check.

Igår bjöd Petras pojkvän (han är helt ny förresten! Bara två veckor gammal, en färsking i gänget) oss på middag. Hemmagjord pottimos med köttbullar och någon ärtstuvning. Det var svensk middag hela vägen (utom stuvningen). Han hade tillochmed kommit ihåg lingonsylt. Bra jobbat Mange! Fem av fem guldfirrar.

Love vacation part 2.

Men det här måste vara den tråkigaste sidan någonsin. Här uppdateras det alldelens för sällan.
Shape up!

Så provade jag och Geir på oss ännu en love vacation (part 2).
Fredag o6.15 tog vi bussen till Bergen! Är det bara jag eller mår alla lite illa av att kliva upp så tidigt? Under mina arbetsveckor är jag fortfarande på jobb den tiden. Jag har aldrig problem med att sova och man kan hitta mig på konstiga ställen i konstiga ställningar och ändå sover jag hur bra som helst. Så för mig gick bussresan snabbt. Älskart!
Incheckning på hotellet fick inte ske tidigare än 16 så vi hängde runt på stan köpte saker som vi materialister blir glada av! Vi åt sushi på Sumo, hängde nere på Bryggan, Fisketorget och en gång i timmen köpte jag te för min onda hals som jag tänkte försöka mig på att ignorera men den var jävligt ihärdig.
Hotellet var najs (mer som ett vandrarhem) så vi sov middag till klockan nio eftersom inget särskilt var inplanerat för kvällen. Vi gick på 3D bio (Geirs första) som hette Despicable Me. Tre av Fem guldfirrar. Käkade kebab för 35 kronor och gick hem.
Lördagen hängde vi mer runt på stan, Bryggan, Fisketorget och det inhandlades mer saker som vi materialister älskar. Hittade en butik som skulle stängas och där var allt på halva priset! Geir köpte ett par röda Vans och jag ett par svart/vit rutiga. På nått sätt vart mina dyrare och jag gick omkring och tyckte att mina fötter var jumbostora.
Vi åt sushi en gång till och på kvällen gick vi på fest hos vår gemensamma kompis Mathias. Han har en fin lägenhet förutom att det utanför stora ingången ligger knark sprutor. Så kan det gå.
Vi gick vidare till ett mega hus som hade mega party och sen vidare till Café Opera (Nej, inte som i sthlm). Vi åt kebab för 35 kronor och gick hem.
Söndagen köpte vi B&J som det åts en tugga av, inntog alldelens för mycket cola, köpte tidningar för tvåhundra kronor och sen åkte vi hem. Jag sov hela resan, la mig på soffan hemma och sov tills jag var tvungen att lägga mig i sängen, sov hela natten och vaknade idag tio på morgonen. 16h sömn får man inte varje dag.

Köpte för mycket saker, brände en förmögenhet, åt ute frukost/lunch/middag och lapade sol i norges regnigaste stad. Awesomness är det ord som sumerar hela helgen.
Awesomness

20:39

Det blev inga egenbakta bullar igår för jag har ingen kavel.
Köpte findus frysna istället. 0 av 5 fiskpinnar.
Ännu en ledig dag där jag har och tyckt synd om mig och min mesiga hosta. Dock hade jag faktiskt en jobbig natt där jag sov från 23-01, somnade om igen 7 och vaknade 10:25. Ja det är lite synd om mig.
Jag försöker undvika att experimentera med mitt hår så vi gör det med Geirs ansiktshår istället. Dödskul!
Jag glömde fota resultatet.

Kanelbullensdag!!

Mamma fyller år och det är kanelbullensdag! Ska ställa mig i köket om ett par timmar och baka till ett helt gäng.
Igår vaknade jag upp med svid i halsen så jag har lite problem med att få ner saliven. Men det går ganska bra att spotta ut den också. Det är första gången på ett år som jag har halsont. Jag blir inte sjuk. Det här går över imorgon.
Dexter säsong fem har äntligen kommit! Ett problem är min otålighet med att vänta på ett avsnitt varje vecka. Så istället (jättesmart?) väntar jag till november och kan kolla hundra stycken på raken.
Så Chuck står på listan istället.
Har skaffat mig ett tredje jobb på en bemanningsfirma. Det är en kompis som driver det och vi gör allt ifrån blanda cement till hänga upp reklamskyltar. Jag tror dock att han mest betalar mig för sällskap eftersom min hjälp mer går ut på att prata.
På fredag kommer Hanna och Simon!!

RSS 2.0