Vacation.

I fredags åkte jag och Geir till familjens stuga som ligger någonstanns inne i en fjord (var det den största i norge eller världen?) i ett litet samhälle som börjar på F (?).
Minnet kort. Inget bra tecken. Blir snart 23 och gammal.
Hursom, i det huset har hans pappa vuxit upp i och alla hus som är äldre än 50år är spökhus. Det hade t.o.m utedass (hallå!) och en källare med tidningar från andra världskriget. Så efter att spendera en natt där med knarrande väggar och nerverna på helspänn så är Geir fruktansvärt vänlig och talar om för mig på morgonen att ingen som någonsin bott i huset är död än. Men jisses, klart det inte finns spöken där då!!!
Vi plockade äpplen och kollade utsikten.
Lördag morgon tog vi vårt pick å pack och drog till Bergen. Helt fantastiskt att ha en kille som delar ens intresse för att handla kläder! Det skulle ha vart en natt på hotell men nån jävla DJ spelade så det var fullt överallt! Våran långa love vacation blev en kortis och vi var tillbaka hemma lördag kväll redan.
Jobbar dubbelt denna vecka också. Träningsvärk i låren, det suger.

Och här är vårat hem!

Petra har varit jätteduktig på att ta bilder. Mitt rum får plats på storleken av ett frimärke så vi struntar att lägga in det.
Nu har veckan börjat där jag jobbar dubbelt. Så jobb 23-8 sova jobba 15-16.30 sova äta jobba 23-8...
Yes.

08:36

Det här är första lördagsmorgonen när jag kommer hem från jobbet som det slog mig att BÅDE Moa och Petra är på jobb. Har aldrig inträffat förut och jag är inte van att vara ensam när jag kommer hem. Även om dom oftast sover så är det skönt att veta om att man inte är själv. Jag är ju lite mörkrädd och paranoid. Försökta göra kvälls (morgon) ritualerna så lugnt som möjligt. Men när jag tvättade ansiktet fick jag panik över att jag blundade för det var ju självklart att någon stod bakom mig (trots att jag låst ytterdörren. Det var prio nr.1 när jag insåg att jag var ensam) vilket gjorde att all tvål gled in i ögonen. Tvättade knappt klart ansiktet och försökte undvika att titta i spegeln. Sprang sen runt och tände alla lampor i lägenheten (trots att det är ljust ute). Kommer antagligen inte att somna och det kliar i ansiktet.

För en vecka sen träffade jag min gamla chef på slakteriet. Han tyckte det var tråkigt att jag inte jobbade där längre och jag höll med litegrann. Jäkla nostalgi. Så för att vara snäll erbjöd jag mig att kunna jobba när han behövde hjälp. Typ en gång i veckan eller två gånger i månaden. Nils (min chef) har alltid varit snäll (vi brukade få choklad på övertiden) så jag kände för att vara det tillbaka. Dock kom det ett sms igår där han undrade om jag vill jobba 15:30-18:00 VARJE MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG I 7 VECKOR. Nämnde jag mitt nattjobb jag redan har 23-8?
Så fick man för att vara snäll.
Nästa vecka på torsdag kommer våran Emma som ska bo med oss i två veckor och jobba uppe på slaktis. Då var våran fyrkant gjuten! Skillnaden nu är att vi uppgraderat oss från svenskhuset till svensk-lyx-lägenheten.
Appropå lägenhet ska nästa inlägg innehålla bilder på den som jag ska sno från Petras blogg.
Jo om ni vet någon bra sovfilm så kan ni nämna den för mig.
Over and out 08:47

Bollen rullar.

Första veckan på länge där aktiviteter fyllt mina dagar. Torsdag stod först ut med små ärenden och senare mot kvällen gick jag och Moa på vårat första Zumba pass. Mycket skaka rumpa. Körde på med yoga efteråt och kände mig väldigt ut stretchad. Klockan var då åtta och Thomas hämtade upp mig för en tur till skjutbanan där vi använde pistol för att skjuta ner diverse käglor och papp-björnar.
Jag är mycket bättre på att posera full.
Då använder jag defenetivit inte crazy eyes.


På fredag åkte jag, Geir och Petra till slakteriet för att luncha lasagne med Jacke och Emelie. Hjälpte till med att ordna deras skattepapper och lånade ut vårat internet. Från fyra till elva blev det att jobba extra. Det var första gången jag faktiskt fick GÅ hem för att Geir hade glömt bort mig. Nu är det ju bara fyra minuters gångväg men jag har blivit bortskämd.

Och så kom vi till Lördagen!! Jobb från åtta till fyra och sen springa iväg till hotellet där Petra hade spa-behandling (min och moas födelsedagspresent till henne) och sen bubblade vi pool och hängde i ångbastun. Efter det körde vi på med solarium, kina mat och sen förbereda våran lägenhet för fest. Av någon anledning slutade aldrig dörrklockan ringa så vår stora trea fylldes snabbt. Aprak och kul som det var så gjorde de ingenting.

Söndagen var bakfull med en pizza som vart fel och två hyrfilmer som inte sågs. Mycket sömn.

Idag är det måndag, har varit vaken ca en timme och funderar hur jag ska fylla den här eviga dagen.

Alla sommaraktiviteter på en dag.

Första, enda och sista gången i sommar som jag badade! Jag, Helene, Thomas och Terje åkte ut med båt för att fiska, äta mjukglass och testa temperaturen på vattnet (lite sen med uppdateringen, det här var för två veckor sen).

Igår kom Jacke och Emelie hit för att påbörja deras första fårsäsong. På måndag invaderas Förde av ytterligare 25 svenskar. We like it.
På lördag ska vi på spa! Min och Moas födelsedagspresent till Petra. Bubbla pool och dricka vin, oh yes.

RSS 2.0