Bytt bo.

Och så har vi flyttat in! Äntligen, äntligen, äntligen. En sneekpeek kommer till veckan.
Förutom att packa ihop, packa upp, flytta och bära grejjer har jag hunnit hänga med Saga, Sanna och Ida. Idag käkade vi sushi och drog en runda på stan. Jag och Saga är en dålig shopping-combo. Vilket gör det mycket roligare!

Lite bilder från skolan i torsdags. Annika tog med thai mat till hela klassen och Cari bjöd på tårta. Jag åt fruktsallad.

Kräk.

Mitt uppe i ett packande av ett berg med saker. Det var verkligen tusen gånger mer grejer än jag trodde. Som vanligt. Aptråkigt sysselsättning fredag kväll.

btw har jag fått jobb som dealer igen. Fast vi har bytt ut black jack och roulette mot poker. En liten notis bara.

morgondagen mer intressant.


Mutsho baby.

Igår efter skolan var jag, Anna och Carl på vernissage. Första gången för mig i stockholm. Den gjordes dock inte helt korrekt eftersom alkohol inte förtärdes (detox damn). Fina frisyrer som hängde på väggarna i en fin salong.

Imorgon kommer Saga och Sanna, whiii, och på lördag börjar vi flytta in i lägenheten.

Klappat och klart, here we go!


Anna hittade recept i Metro. Tack Metro!

Det här börjar likna mer och mer en matblogg (vad för kategori hamnar den i egentligen?). Synd bara att det är no 1 subject kring detoxen och allt. Men det är riktigt kul att hitta på nya saker varje dag. Mat långt ifrån vanlig hushållskost. Idag, paj!


Söndagsmarknad.

Mysmarknad. Och det luktade rökelser och brända mandlar!


Saknar.

Efter att ha läst petras inlägg om det (http://pbjelke.blogg.se/), fått sms av Elin som är där och pratat ut med Hanna som gör det så har jag fått en sådan saknad.... efter Åre. Säsong, säsong, säsong du underbara säsong.
We walk down the memory lane:

Sista bilden allstå... Ooooh det kliar i fingrarna...

HAIRBONANZA: Flätor.








Hoppsan kerstin!

Jag har ju glömt att släppa på en nyhet! Vi har fått lägenhet! Jippie!
Nu flyttar vi ut från vårat inhyrda rum till en egen lägenhet. Det bästa är att jag har trettio minuter att gå till skolan och tio med buss. OCH det tar bara en kvart att gå till st Eriksplan!
I månadsskiftet sker det!
Jag vet, en pisskarta. Kom och hälsa på istället då!

Dag 10.

Eyy matlagning is the shit!
Inte en av mina nyttigaste detox måltider men jag la ner själ och några hårstrån i det.
Vegetariskt vänlig måltid:
Såååå det här är alltså urgröpta zucchinis som jag fyllde med en röra jag stekte ihop som var på vitlök, chili, champinjoner, purjolök, lite av zucchinis innehåll och salt, peppar, chilikrydda. La på en ostskiva på varje också. Sen fyllde jag några champinjoner med philadelphiaost (vitlök och örter) och stekte ett par bitar haloumi.
Veggie veggie!

Restaurang tips nr.1

Halv Grek Plus Turk är en übermysig restaurang på östermalm som jag, Ida, Cissi och Geir besökte förra veckan. Jag är den som faller för inredning. Mysigt ställe går hem även om maten skulle smaka get. Men i det här fallet var allt tio av tio! Så det är mitt första restaurangtips i sthlm!
Maten är alltså lite åt tapas hållet men det rekomenderas att beställa ca 3 rätter för det blir man mätt på.
Jag och min detox fick hålla hårt i hatten för att inte ryckas med bland alla rätterna. Vi (detoxen kallas numera "vi") beställde:
Klassisk greksallad
Basilikalindad friterad haloumiost med plommon/valnötts chutney
Stekt kycklinglever med tryffelpecorino och honung

Kika in menyn själv!
http://www.halvgrekplusturk.se/

A walk on the sunny side.

Det här med sol alltså! Jag tror jag stannar här ett tag till...



Updates.

Konstig biverkning har kommit krypande. Vaknar upp varje natt, olika tider, och är dödspigg. Igår vart det kvart i fem och då ides jag inte somna om. Så kan det gå.
Har varit min kortaste skolvecka hittills (ledig mån-tis) men väldigt innehållsrik. I onsdags hade vi egen hårvård och jag klippte rak lugg (har haft en konkav tidigare), färgade hela håret 2 nyanser ljusare och färgade sen en decimeter av topparna ytterligare ett steg ljusare. Döds bra, tack Joy!
Torsdag hade vi vårt första prov om huden, började klippa gradering och fick träffa den andra halvan av Björn Axén: Mr Peter Hägelstam. Ännu ett geni inom sitt yrke.
Han berättade om sitt liv och gåshuden gick inte ur kroppen. Vilka förebilder vi har!
Fredag fick jag äran att vara assisten till just Peter och en föredetta BAA elev som heter Pia. Dom höll uppsättnings kurs för make-up artister och andra frisörer. Herre min skapare vilka kreationer!
Efter det träffade jag och Geir tvillingarna och Ludde i kungshallen, snackade bajs, åt sushi, dom åkte hem, vi åkte hem. Intensiv middag på 90 min.
Och idag har jag haft praktik på Urban igen fast det är lördag! Mycket, mycket trevligt!
Over and out.

I want!


Dag 5.

Lite mer inngående information om det här svammlet vi håller på med. Vi kör alltså en detox som heter pure cleans där du äter två tabletter på morgonen och två på kvällen. Den håller på i 30 dagar och under den tiden får du inte dricka alkohol, använda tobak, äta kött, feta produkter, socker m.m
Det du istället ska äta är raw-food. Det är precis vad det låter som. MASSA grönsaker, frukt, grönt/rött/vitt te och vatten, vatten, vatten.
Och varför?
Du rensar kroppen på alla dess slaggprodukter (som en tarmsköljning fast mer långvarig och inte lika äcklig), du gör dig av med sötsug, kaffesug, alkoholsug, tobakssug och blir lite nyttigare.
Jag äter nästan som en vegetarian (och med nästan menar jag att det slinker in en sushimiddag här, ett par ägg med kaviar där och några lax och kycklingbitar planerade för framtiden). Lycka till!

Smoothie mania!

Igår köpte jag en mixer och nu görs det smoothies på högvarv.
Nr. 1
Tango with mango
En pressad apelsin
1/2 dl yoghurt naturell
En näve frusen mango
En näve frusen blandmix (papaya, mango, ananas. Köp på konsum)
Nr. 2
Banlon
En halv cantaloupemelon
En banan
En halv pressad citron
1/2 dl yoghurt naturell
Detoxen rullar på. Hatar att fettistisdagen är ivägen. Kommer updates om vad vi äter inom kort.

Dag 2.

Igår påbörjades första dagen av min (och annas) detox månad.
Fruktsallad med solrosfrön= Frukost
Grekisksallad= Lunch
Ugnsbakad aubergine, zuccini, rödlök och fetaost= Middag
2,5 Liter vatten och två koppar organic te på det.

På kvällen var vi även på bio och kollade Black Swan. Helt otrolig. Se den, se den, se den.

Idag och imorgon är jag ledig så tänkte socialisera mig lite. Cissi är på besök! Tjoho!

Pretty nice gray life!

Rebecca och Fiona i fredags var amazing!
Bra förfest, bra häng, bra nattmat, bra kväll!


Detox motherfucker.

Det här är den första bilden som kommer upp om du googlar detox:
Och det är ungefär vad kosten består av. På söndag går jag och Anna (följt av Linnea näst, nästa söndag) in i en 30 dagars kur där vi ska rensa våra kroppar och käka raw-food. Nyttigt, hälsosamt och renande är våra slagord. Holy moly. Bye bye party, cookies and candy. Say hello to mr carrot!
Men...
Idag är det fredag och jag ansvarar för en förfest som senare drar vidare till en spelning med rebecca och fiona på Maria Laveau!
Have a great night.

Vi hakar på trenden.


Igår klättrade vi på klättercentret (telefonplan) och det var asjobbigt, gjorde asont men var askul!
Jag, Anna, Linnea, Carl och Geir. Jag och Anna har bestämt oss för att ta topprepskort inom en snar framtid. Det här blir vårt nya häng! Tjiho!

Tattoo friend.


RSS 2.0