Line-up.

På rosdkilde i år går en hypad barndomsdröm i uppfyllelse. Mammas maniska blandband som fyllde bilen till Piteå varje sommar innehöll 70% av... drumroll... BRUCE SPRINGSTEEN! Och nu ska jag få se han. Holy moment.
Sen ska jag kolla den här gamla geten som var så jävla populär för förti år sen och jag inte riktigt gillade och som tydligen är jävligt populär nu med och som jag fortfarande inte riktigt gillar. Men hans sönderspelade låtar har lagat många minnen som jag gärna upplever igen. På roskilde.
Och den här galna häxan ska jag se bara för att det är kult och cult.
Jag får tydligen massa käft och bank om jag inte kollar the Cure så då måste jag väll göra det. Emo.
Hade velat se hela bandet i deras glory days men jag får nöja mig med en bror. Emo.
Och här har vi Rebeckas pojkvän och ett geni! Vi syns längst fram!!
Roskilde 2012. Mjau.

Helgen gick.

What var det ännu en helg?
I fredags jobbade jag 10-17 och åkte direkt hem för att sova middag till klockan åtta. Jag är väldigt nöjd med min färdighet att kunna somna när, var och vilken tid som helst.
Sen åkte vi ner till stan för att handla godis till bion i två olika butiker. Viktigt att få till det perfekt när man ska synda! Och sen var det bio med Gertie och Peter i följetåg.
Ja jävlar. Det är topp tio bästa film och vinner helt klart i sin kategori. Se den. Go The Avengers!
Sen åkte jag och jobbade  23-04 och lyckades få skjuts hem som var jävligt tur för regnhelvetet hade kommit hit igen.
I lördags fick jag tre timmars sömn och var på jobbet nio sharp och där slingade vi och klippte Petra som blev bedårande och sen klippte jag Harald som blev glad för att hans virvel försvann och då blev jag glad med.
Men gladast blev jag när Petra kom förbi precis innan jag slutade och sa att jag kunde få ta hennes bil hem när jag skulle sova middag. Min kära, underbara vän!
Så jag sov middag och igen är jag väldigt nöjd med min färdighet, Klockan sex väckte Geir mig och då åkte vi till Petra och Mafnus som bjöd på tacos.
Vi såg film, The Awakening (jag sket på mig och skrek sönder halva lungan) och en långasam krigsfilm.
Sen gick jag till jobbet igen vid elva och jobbade till fem. Lyckades få skjuts hem igen, yes!
Idag vaknade jag till strålande sol och tycker det är tur att jag sov dåligt. Sådana här gulddagar måste man praktiskt taget vara vaken hela dagen för ingen vet när den kommer igen. Jag börjar dock jobba fem så min aktivitet blir att gå till Petra (som bor 45 minuters gångväg bort) och hänga på hennes mega terass en sista gång innan dom flyttar in i nya huset.
Så det var det. Snart blir det väll sommar och lite mer vardagsaction!

Gnägg.

En liten del av min garderob som står i vardagsrummet för mina klänningar plus kjolar fick det lite trångt och låg lite skrynkligt i sina lådor. Nu kom mina 30 galgar till nytta.
Vardagsrummet blev mycket finare nu minsann!
Lite mycket jobb just nu. Tog på mig skift på best fram till 13 maj (whyyyy?!) så kör dubbelt varje dag utom en.
Men jobbet på Hårologi är så jäkla awesome så det är bara och köra på! En liten nyhet: jag ska nu skriva mig i Norge. Inte bli medborgare, bara adressändra. Det har jag aldrig gjort förut (och verkligen försökt att undvika det) men nu måste det tydligen göras. Bye bye Sweden!
P.s Idag ska vi på premiären av The Avengers!!!! WHOOOOO!!!

Te är grejjen.

Något jag är lite extra stolt över i våran halvt färdiga lägenhet slash källare, är vårat kök och tehyllan som sitter som en smäck på väggen. Jag dricker minst två koppar om dagen och säkert tio om jag jobbar. Senaste besöket i sverige så gick jag ju som sagt bananas på willys och te var en av anledningarna till den liiiite häftiga slutsumman på kvittot. Willys har bäst te i världen till bäst pris, om ni skulle ha vägarna förbi.

Nu är det lila.

Den här färgen var bara ok. Mycket slit för ett inte så kraftfullt resultat men jag gillar att det ser lite smutsfärgat ut. Rosa leder och snart ska jag prova den blå färgen, sen grön och sen kanske alla och göra regnbågen?! WHAAA!!!!
Folk här är lite tråkiga med starka färger i håret, piercingar och tatueringar som inte är tribaler. Kul för dom att någon representerar allt HA HA för annars hade det blivit ännu tråkigare! Har nästan, nästan övertygat en sjuttonåring att färga topparna lila. Hon kanske skulle köpa HM mascaran så det är ju ett framsteg. Den går ju trots allt att tvätta bort. Kult folk.
P.s första dagen på salongen, success!!!

Do it yourself man.

Jag har beställt nitar från härliga staterna där allt är billigt och bra och dom kom häromdagen så nu har jag pyntat/pimpat/prytt ex antal kläder:
Jag har fått mitt norska VISA kort nu så äntligen handlar jag med norska pengar och inte med mitt svenska där jag satte saliven i halsen varje gång jag skulle checka saldot. Allt blev så mycket dyrare.
Så numera tänker jag inte på priserna och det betyder att jag är ännu ett steg närmare att bli norsk hehe. Älskar därför att handla med det norska kortet på nätet! Jag fick sex hundra nitar plus frakt för 200kr! Holy moses!!

Halva veckans dagar.

Vaknade 06:12 idag, yaaaay...
Onsdag:
Jobbade 8-16 och efter det prövade jag på pilates för andra gången och Petra första gången. Inte så väldigt ansträngande, lätta övningar och ganska avslappnande. Tills jag vaknade morgonen efter med DEN träningsvärken. Hursom var det trevlig träning så jag ska börja köra det på onsdagar. Och dom dagar jag slutar fyra ska vi hinna med spinningpasset innan.
Efter träning var jag på TIGI kursen som inte var en TIGI kurs utan märket FUDGE. Där kollade vi in heltokiga färgningar och sjukt roliga klippningar som gjordes på scen. Och sen styling på det. Jag älskar goodiebags!
Torsdag:
Jobbade 8-16 igen. Jag verkligen längtar till och få in den dygnsrytmen i mitt liv, hej måndag!
Klockan sexton sharp kom Geir och var hungrig. Det är nämligen palt-torsdag i norge (raspeballer här hahahaha)
så palt it was. Här äts det med bacon, sirap och socker eeww... så jag frågade om smör istället och nästan sylt men vågade inte riktigt med risk för att bli skrattad åt (hallå raspeballer?!).
Självklart blev det paltkoma på det så hem och ligga i soffan heeeela kvällen.
Fredag:
Både jag och Geir var ledig och det var sol ute. Så vi gick på stan och jag var tvungen att prova kläder som jag aldrig köpte för jag är duktig nu och dom där shortsen från HM här omdagen lämnade jag tillbaka för jag är duktig nu och det känns helt jävligt. Sen tränade vi, jag på puls och geir på spenst. Efteråt möttes vi på spar för att handla middag men Geir var så slut att han höll på att spy och jag var så pigg att jag höll på att dö och gick hem utan mat. Två timmar senare tog vi bilen istället och handlade taco middag och choklad för jag fick sån satans cravings (Ida jag är på synd nr sex nu). Taco middag, choklad efterätt och två avsnitt av game of thrones whiiii!!
Idag ska jag jobba 23-05 och nu är klockan snart åtta på morgonen. Lång dag det här.  Annars då? Jo geirs mammas bil som vi alltid lånar har gått sönder nu och det är inga direkta planer på att laga den så nu går vi faktiskt hela tiden och varje dag. Det tar 20 min till träning, centrum, jobb en väg så automatiskt minst 40mins promenad varje dag. Fit som F kommer vi bli!

Kvack.

Oh wow ibland får jag bara energi från ingenstanns och bestämmer mig just dom dagarna för att ligga i soffan. Haha nej jag skojjar, idag var en sån dag och jag har varit superaktiv med bara sex timmars sömn i kroppen. Jobbade ju till åtta i morse och klev upp tre-ish (somnade nio?). Käkade frulle, åkte ner till salongen för att snacka lite om min kommande första arbetsvecka (JAG ÄR SÅ JÄVLA GLAD) och en kurs vi ska till på onsdag med TIGI. Tankade Petras bil som jag fått lånat under helgen då hon varit i sverige (TACK!) och köpte ett par shorts på HM. Är väldigt insnöad på sommarkläder fast det är typ förti dagar kvar innan det kan användas. Tränade en timme, dushade, ätit mat, läst ut min bok, kollat ett avsnitt den bästa serien på vox, drömmedesign, och nu är klockan sju! Whuuuut?!
Ska hämta Geir från jobbet klockan tio och innan det tänkte jag försöka med att inte somna i soffan.
Laters!

Nuff.

Ingen bakisdag idag! Yay!
Sov däremot till halv tolv och det har inte hänt på minst 46 dagar. Lagom produktiv dag:
Ska köpa en cykel på biltema, antingen den svarta med tre växlar (inte den längst till vänster) som kostar 1799 eller den blå utan växlar till 999.
Köpte 30 galgar medans jag tänker på saken. Visst är mina skor heeeeelt faaaaaaantastiska!
Måste jobba nattskift idag och imorgon så nu ska jag sova. Najti najt.
P.s jag håller på att öva bort mina bananben men ibland glömmer jag bort att öva....

Fredagen den trettonde.

Jobbade natten till idag. Så kan det gå.
Idag när jag klev upp cirkus två hade jag fått en massa post! Det händer aldrig! Ett par shorts mamma skickat från sverige och... drum roll... MINA PLATÅCONVERSE (det är inte "riktiga" converse) som varit på resa från korea till sverige, tillbaka till korea och nu äntligen hos mig i norge. Så jag har studdsat runt på skumgummi hela dagen. Ja Saga, KÖP DOM!
Nu ska vi snart iväg på inflyttningsfest hos Geirs kompis Leah plus pojkvän. Dom var i frankrike under påsk och har tydligen köpt med sig ett hav av ostar, Me Likey! Så en flarra vitvin på det och fredagen är redan succé! Och jag som bara varit vaken i fyra timmar.

Ti Amo Owl.

Whut in the butt dom har en tatueringsstudio bara en timmes bilresa från Förde. OCH den är bra. Vilken tiopoängare. En thai dude som sysslat med det i hela sitt liv och nu hamnat i lilla Florö. Stackarn.
Kul för mig som faktiskt inte har en tatuering från norge. Mitt ben börjar klia av ha-begär och det börjar absolut bli dags. Tjatat ett tag om en uggla så blir det så blir det det.

Livet efter påsken.

Påsken är över och förutom att ha ätit mig igenom den så har det inte blivit några påskaktiviteter. Det vill säga pimpling, grillning, skoter, backen osv meeeeeen det var gött med godis. Och jag har nog inte gjort påskaktiviteter på sisådär fyra år nu när jag tänker efter.
Ledigheten fortsätter vidare. Jobbade igår 14-24 och nu är jag ledig till nästa måndag! Hela Geirs familj och vi åker till Årdal idag och hem imorgon kväll. Nästan tre timmar i bil och jag blir alltid åksjuk på norska vägar. Hej wish me luck.
Kan passa på att säga att... Jag har fått praktikplats nu. Just det! Jag börjar 23 april på en hårologi salong och det känns super duper awesome. Det här med bensinstationer och hamburgare är helt världelöst (men bra betalt). Så nu tar min frisörkarriär av, tjoho!

Påsk á la Norge #2

Det här kallar jag konst. Fantasier från en åtta åring blandat med en tjugofyra (ellva) årings. Dom finaste cupcakesen i hela världen!
Vi gjorde tre olika toppingar. En med grädde, andra med grädde och passionsfrukt och tredje chokladkräm. Sen gjorde vi två olika smetar, den ena vanlig och andra med mashmallows. Mjau.
Sen har vi pyntat påskris och flätat flätor.
Happy Freaking Easter :D

Påsk á la Norge

Hipp hipp nu är det påsk!
I onsdags var vi ut och det var kul. Dödsmassa folk överallt. Igår hade jag huvudvärk och det var inte lika trevligt. Hängde med Petra fram till fyra då båda skulle jobba. Jag till elva så det sög men najs med dubbelt tillägg på helgdagar! Woop woop!
Idag ska jag baka cupcakes med Leah och vän. Har handlat in dödsmassa ingredienser och ska följa recepten ur min nya cupcakebok. Sen vid fem ska jag på tjejmiddag hos Petra och sen drar vi ut på minikonsert! Whii heeej påsken du är bra! P.s jag börjar jobba åtta imorgon. am.
DET HÄR har jag varit sugen på länge. Nackdelen är att färgen blir fort dassig och det är jävliga pigment att färga tillbaka till ljust om man ångrar sig. Så därför är det helt fantastiskt att hårmascara fenomenet är tillbaka! Finns bl.a på HM och just nu glider jag runt med rosa toppar. LOVE. Färgen går bort direkt i duschen sen. Ska pröva mig igenom hela färglagret. Next up blir lila.

En hyllning till de piercade och tatuerade folket som hamnat i min bild.


Förde har en riktigt bra dag #2


RSS 2.0