Let me present for you...

En rundtur i mitt nuvarande hem på min nuvarande gård som ägs av min familj:

"Hej och välkommen till kauppinen! En liten genväg mellan Kiruna och Jukkas. Den är ca 2km lång och är kantad med hus till höger och vänster." Invånarantal:

 • Vuxna: 2st (jag är inte inkluderad eftersom jag inte är bofast)
 • Barn 8-17år: 47st
 • Barn 0-8år: 22st
 • Hundar: 101st
 • Katter: 8st (vi äger fyra)
 • Pensionärer: 0st
 • Socialt handikappade: 5st
 • Leastadianer: 15st (stämmer ganska på pricken)
 • Indianer: 0st
 • Shit Creek Kauppinen MC: 5st
 • PMS Kauppinen: Ett par stycken
 • Sofia: 1st    Här bor jag. Har nästan gjort det helt själv. I varje fall baksidan. 
Min mamma gillar att plantera blommor, massa blommor, och hon har fortfarande inte gett upp hoppet om att det ska växa i Kiruna. Så nu står det en massa gröna plantor runt min stuga!

Bilder på skitabäcken kommer att läggas ut...

Vi gjorde Lannavaara.

...och så kom midsommarhelgen. För att slippa det traditionella firandet i Kauppinen med 50st 50-åringar i deras inte mest så fördelaktiga tillstånd, så följde jag med på ett annat byfirande. Minibussen anlände till det vita huset 14.00 i fredags. Just som jag var i färd med att svepa min GT. Kasettband, alcohol och Emma, Sandra, Sara, Sofia, Sandra, Anton, Viktor, Hans, Daniel och jag sjungandes i kör till 80-talets stoltheter gjorde oss till den kompletta skaran av midsommarfirande kirunabor påväg till Lannavaara och Sohpparfestivalen...

...som inte var så stor.


Vi gjorde oss genast bekväma på den plats som utsetts till oss ca 1km utanför området. En skola som var rustad med bastu, gympasal och diverse redskap som basketbollar, frisbee och en gammal stereo som tack och lov tog emot CD skivor.


f.v Sandra, Emma, Anton, Viktor, Daniel, Sofia. 
skugga Hans, Jag


Och den stora favoriten var Glesbygd! I midnattssolens sken (icke värme) samlades vi alla i en klunga och gungade med i sprudlande glädje!

Kort sagt kan jag säga att midsommaren var en succé. Väl påväg tillbaka till giron var både kropp och själ mättad med helgens äventyr. Meänfestivaali släng er i väggen, Lannavaara tar över!

La famila

En bild från helgens fotoblixter.
Mittenraden från vänster:
Syster 2 (i åldersordning) 157cm
Syster 4 164 cm
Syster 5 162 cm
Syster 4 164 cm
och sen så jag med mina 170 cm. Vill bara poängtera att hälften står på tå utom jag!


                                  

Min vän Ida Kerstin Josefin Wikström och jag

Min vän, född Ida Kerstin Josefin Wikström, och jag har spenderat två timmar med att käka smörgåstårta och disskutera hur gått te egentligen är! Josefin, som hon kallas i folkmun, har gjort desperata försök att hjälpa mig med bloggens utseende. Tyvärr är hennes tålamod inte så starkt när hon ska tampas med mitt IQ låga datakunnande så hon gav upp ganska fort. Än är bloggen inte klar men väntas bli det till år 2033. Håll ut kära, kära läsare!

Igår tog tvillingarna studenten. Jag stod och bölade över det bittra faktum att min student aldrig kommer att upplevas igen men försökte ändå hålla god min och vara glad för deras skull. Efter fem bitar tårta, ett glas champagne och tal till höger och vänster så tog jag min 299kroners fullpackade väska och begav mig till la city för att drunkna i minttu och persiko cider. Pre-partade på porfyren, mötte upp linn och drog sen till littleAnton där pre-partyt fortsatte. Klockan tolv entrade vi Arran (stans för tillfället enda öppna danslokal) där det blev dans, prat, kramandes, cider, prat, dans, toalett, luftpaus, kramandes och sen äntligen hem. Tack Zorre för skjutsen!!

Ska nu övertala Linn om att vi ska köra ännu en händelserik kväll. Det finns fortfarande nya ställen i Kiruna att utforska, nya folk att möta och nya drinkar att förtära! To Infinity And Beyond Folket!

A funny oneDet var två äpplen som satt i ett träd.
En dag kom en storm som gjorde att ena äpplet föll ner.
Då sa äpplet som var kvar:
- Moget..

Inspiration från jagvillhetamel.blogg.se

Haha den här bloggen kommer bli ett intressant projekt! Inte nog med att jag bor i skogen med taskig täckning på mobilen, inga tv-kanaler, en färgblind mamma, en rolig pappa och 101 sjungande (små?) syskon så fungerar dessutom inte mobila bredbandet (som ägs av min lillasyster dessutom!) som det ska. Så i hopp om att den här sidan ens ska bli uppdaterad en gång i veckan är ju bara att drömma om. Men eftersom jag måste skaffa en hobby för att fördriva min sommar och den fritiden jag har så har jag skaffat en tja... blogg.

Min enda trofasta läsare kommer nog bli MalinMalle, jagvillhetamel, Lexvall som sitter i Mo I Rana med bebis och man och som gärna vill fördriva tiden med att vara inne på den här sida och uppdatera sig om mig och mitt liv! Jag tackar i förväg Malin för det trofasta engagemang hon kommer att visa!

Let the fun begin then!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0