Hell yeah!

Oh boy, oh boy oh boy!! Jag brukar inte direkt prata om kläder och skor eller vart mina pengar går åt (just nu inget=pank) men min norsk och jag har gjort en asos beställning och ÄNTLIGEN efter två år av tjat, velande, provandes hit och dit, bestämmande av modell, färg, sen prova igen, räkna pengar, vela lite till osv osv så har mina Dr. Martens kommit!!! Dom borde ha anlänt tidigare om Daniel kommit upp till sin miljon men vi kan lika gärna vänta på att Kauppineser* blir nykterister innan det händer. Jo jag har fortfarande inga pengar. Det är därför man har en manfriend, a.k.a min norsk, som godtar långsiktig avbetalning (eller snarare tills min första lön kommer 14 juni).
Räknade på mina jobbtimmar och insåg att jag ha fått ihop hela 150st sen jag började. Nästan heltid! Mina fötter gör fortfarande ont och jag vägrar fortfarande duscha håret mer än 2ggr i veckan. Försöker undvika stekbordet på jobbet.
Vi har börjat med vadslagning också på helgerna när jag jobbar natt. Vi försöker gissa hur många gånger jag får frågan "är du svensk?" under kvällens gång. I fredags var det 17 och lördag 32.
Jag saknar Sverige när jag får höra att dom kommer på sådana geniala grejer som Marabou Polka. Vi fick hitfraktat 10st förra veckan och idag kom Petra hem med ytterligare 4st. Om två dagar ska jag börja käka hälsopiller som drar ner sötsuget.
Jag har börjat spåna om att ändra mitt hår igen. Som alltid håller det inte mer än ett par månader innan jag blir uttråkad. Det har blivit som en hobby! "Den här månaden kanske det blir permanent afro och nästa kör vi platinblond hollywood page".
Det är mittbena med ljusbrun utväxt och rävblont nertill ljust nu. Förslag?

Quick erase it.
*Dom som är boende och skrivna i Kauppinen.

Språksvårigheter AB

Nervositeten över att jag skulle ha svårigheter med norska språket har lagt sig. Det visade sig nämligen att det var tvärtom. Dom förstår inte mig.
På jobbet speciellt hamnar jag i situationer där jag måste prata långsammare, tydligare, prata runt ord dom inte begriper och ibland helt enkelt få översätta till engelska.
Hemma när jag pratar med Geir och vi hamnar i en återvändsgränd så ropar jag bara på Petra. Hon är ett levande lexikon och utmärk som översättare.
Här på andra sidan i vårat grannland så har jag hunnit bygga upp en vardag och något som jag även vågar kalla ett tillfälligt hem (ett tillfälligt hem på ca ett halvår).
16 maj firade vi i Hugos "hytte" med grillning och alkohol. Sen tog vi den sedvanliga rundan till Träsket där jag för första gången spenderade hela kvällen i pianobaren. Och pianokillen var överförtjust över sin svenska publik!
17 maj jobbade jag (tack och lov) medans resten av huset kollade in 17e maj-tåget och käkade sen römmegröt på Sunnfjord Hotell.

Buy it, use it, break it, fix it,
Trash it, change it, mail - upgrade it,
Charge it, pawn it, zoom it, press it,
Snap it, work it, quick - erase it,
Write it, cut it, paste it, save it,
Load it, check it, quick - rewrite it,
Plug it, play it, burn it, rip it,
Drag and drop it, zip - unzip it,
Lock it, fill it, call it, find it,
View it, code it, jam - unlock it,
Surf it, scroll it, pause it, click it,
Cross it, crack it, switch - update it,
Name it, rate it, tune it, print it,
Scan it, send it, fax - rename it,
Touch it, bring it, Pay it, watch it,
Turn it, leave it, start - format it.

3 in 1.

Nu när jag jobbar, moa jobbar och petra jobbar så har huset fått nya rutiner:

Jag går till jobbet klockan elva på kvällen medans moa och petra kollar ännu ett avsnitt av greys, one three hill, gossip girl osv osv. Om petra jobbar tidigvakt så drar hon till jobbet halv fem på morgonen. Jag kommer hem vid åtta och då är moa påväg att vakna upp och går till jobbet vid 10. Petra kommer hem halv tolv eller, om hon jobbar eftermiddag, drar till jobbet innan två. Jag sover till fem och då har moa kommit hem ifall hon slutar tidigt. Jag kliver upp, äter, kollar datorn och klockan blir sex. Oftast slutar moa sex så då kommer hon hem och drar på träning eller lagar mat. Jobbar petra sent kommer hon hem vid nio och två timmar senare drar jag på jobb igen medans petra och moa kollar ännu några avsnitt av greys, one three hill, gossip girl osv osv.
Jag får ont i fötterna och fettigt hår av att jobba vilket betyder att jag måste lägga pengar på ett par ordentliga skor och börja duscha oftare. Det suger.
Men jag gillar att få lön.
Jag har insett att bilder och en massa smileys kryddar blogginläggen (alla toppbloggar har det!!) så ni kan fetglömma smileys men få en bild.
Jag vill ha en minigris. Synd bara på att dom inte är så mini när
dom växer upp men jag tänkte ge
den till mamma i julklapp sen så hon slipper
tänka på julskinka till 18 pers nästa år.


Idag fyller Isse Pisse 2 år. Happy B-day my baby!!

B and J.

Har man hamnat i världens ände och bortanför, när befolkningen i Förde aldrig hört talas om Ben and Jerrys?
Om jag är ett stort fan? Nej men nog tusan borde dom veta vad det är! Värdelöst. Förde-Världen 0-1
fast bohemian rasberry är kung i glass

Jag var på borgerlig konfirmation i lördags. Det var även mitt googlemission för dagen att kolla upp vad det var.
Det är så enkelt som konfirmation som inte hålls i kyrkan. Det går snabbt, smidigt, några smärre uppträdanden och sen är det över. Säg nej till kyrksång!!
Efter det så äter man i sex timmar och 70% av maten består av efterrätt.

Så kan det gå.

Det är ju inte sant förens det är officiellt och det är inte officiellt förens det står på facebook och nu gör det de! Hoppsan!

Och nu till viktigare nyheter:
Jag har fått jobb och dom har god korv.
Gick in på en mack, frågade om de behövde personal och 10min senare står jag och lär mig kassan.
MEN det är bra betalt OCH jag får jobba kvällar + nätter (vilket ät fantastiskt) och jobbar jag en vecka är jag sen ledig en vecka så då kan man jobba extra och tjäna en miljon. Mmmm, jag längtar efter den.
Planer till sommaren? Arvika! Pausen förra året var inge vidare så nu kör vi igen.
peace, love and förde.

Daniel Jönsson är död, nu heter han Voinier (uttalas Vonjäär)

Daniel har fått en hedersplats på min blogg men aldrig en ärlig förklaring om vem denna "Spätta" egentligen är.
Daniel är i skrivande stund 21 år gammal och befinner sig med all säkerhet i en lägenhet någonstanns i Göteborg där han tillbringar sitt nuvarande liv faramför datorn eller i sängen (med sig själv eller en av sina fjortonåringar). Han vill gärna klä sig i spetsiga skor, skjorta och urringade t-shirtar. Enda gångerna Daniel gråter är när han ser folk lyckas som i Idol (det programmet följer han gärna), America got talent och sport. Han påstår gärna att han aldrig blir sjuk och när han väl blir det säger han istället att han bara känner sig lite klen. Då rullar han gärna runt i en säng och gnäller och jag är den enda lyckliga människan i världen som fått beskåda det. Tack Daniel.
Killen dyrkar cola som Bush dyrkar krig och snask med stort S finns alltid tillgängligt på hans databord. När det väl vankas mat ska det vara blodigt kött eller spaghetti och köttfärssås från Findus. Han och jag är lika filmtokiga men smaken varierar. Följer gärna serier som The Office och skrattar hejdlöst till Filip och Fredrik på youtube.
Han gillar inte att sova i pyjamas för det är att räknas som ärkebög (vilket Daniel inte erkänt för sig själv än), tycker bättre om krona än klave, får kväljningar av champinjoner, ryser av kiwi, gillar sommaren bäst, ser sig själv som en och åttio fast han bara är en och sjuttioen, smakat sin egen sperma, har körkort, spelar poker och guitar hero, var på sin första festival förra sommaren, är absolut inte religös, älskar att retas, är aldrig arg, samlar på tjejer som ser ut som djur, gillar göteborg och säger tjex istället för kex, han har aldrig ägt hoppande bönor men kommer alltid att äga en parfym (Hugo Boss emotion), åker snowboard ibland, tycker om öl och gillar inte krogen värst mycket.
Daniel själv ser ut som ett näbbdjur utan stora tänder och är nästan genomskinlig. Inte bara för att han är smal, blekheten tar över också. Hans hår ligger i en fixad snedbena när han en gång tiden var croupier men nu är det mest ostyrigt. Hans händer är mindre än mina och har strl. 42 i skor. Hade han någonsin rakat av håret hade han fått flygande öron. En gång i tiden smaskade han med maten men nu äter han inte längre (utom S och dricker cola). Han skulle aldrig erkänna att det är mig han egentligen vill gifta sig med och spenderar därför sitt singelliv med att planera in nya sätt att ragga på.
Och summa sumarum: Vi gillar Daniel!
Med det vill jag säga att Daniel "Spättan" Jönsson är död och istället har Daniel "inget smeknamn" Voinier fötts.
"Light travels faster than sound that's why some people appear wise before they speak out."




RSS 2.0